St. Antonius Ziekenhuis

Utrecht

St. Antonius Ziekenhuis te Utrecht

In het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn bij Utrecht is een gloednieuw ziekenhuis verrezen. Het nieuwe ziekenhuis met een bruto vloeroppervlakte van ca. 55.000 m² beschikt over 22 poliklinieken, tien operatiekamers, 53 dagbehandelingsplaatsen, een scopiecentrum met zes endoscopische behandelkamers en 18 bedden en vier verpleegafdelingen met in totaal 148 bedden. Elke verpleegafdeling beschikt over 16 eenpersoonskamers en vijf vierpersoonskamers.

Uit het grote aantal operatiekamers ten opzichte van het lage beddenaantal is al te zien dat de meeste patiënten in dagbehandeling geholpen worden, zonder in het ziekenhuis te worden opgenomen. Dit is de heersende trend in de gezondheidszorg, waarbij de patiënt zo kort mogelijk in het ziekenhuis verblijft.

“Een uitgekiend kleurconcept van vier huisstijlkleuren in de ene richting gecombineerd met vier bloemmotieven in de andere richting”

De verschillende gebruikersgroepen (van patiënt tot student en van arts en medewerker tot onderzoeker) hebben eigen herkenbare plekken gekregen, geaccentueerd door de toepassing van een uitgekiend kleurconcept van vier huisstijlkleuren in de ene richting gecombineerd met vier bloemmotieven in de andere richting. De gebruikte bloemmotieven zijn allemaal ontleend aan planten die genoemd zijn naar de heilige Antonius met allemaal een uit de middeleeuwen stammende vermeende geneeskrachtige werking.

Voor onze opdrachtgever Hurks Bouw leverden wij hier het complete pakket aan dekvloeren en vloerafwerkingen.