Scholencombinatie Delfland

Delft

Scholencombinatie Delfland te Delft

De nieuwbouw van de school is toegerust op 550 tot 600 leerlingen. Het gebouw krijgt zonnepanelen en een duurzaam warmtesysteem en gaat zo mee met de duurzaamheidsambities die voor Nieuw Delft als geheel gelden.

SC Delfland maakt onderdeel uit van het Frisse Scholenproject dat streeft naar een lager energieverbruik en een beter binnenmilieu op scholen. Een slecht binnenmilieu in scholen heeft een negatief effect op de gezondheid van leerlingen en onderwijzend personeel, en op hun leerprestaties en functioneren.

“Een nieuwe school op een prominente plek in spoorzone Delft.”

De gemeente Delft heeft Slokker Bouwgroep B.V. opdracht gegeven om de nieuwbouw voor Scholencombinatie Delfland te realiseren. Scholencombinatie Delfland is een samenwerking tussen de VMBO-afdelingen van het Grotius College en het Christelijk Lyceum Delft (CLD). DP6 Architectuurstudio maakte het ontwerp voor de nieuwe school.

In opdracht van Slokker Bouwgroep maakten wij ook hier het totaalpakket aan vloeren: een combinatie van anhydriet en zand en cement dekvloeren met daarop epoxy troffelvloeren en PU gietvloeren met holplinten, marmoleum vloerafwerkingen, entreematten en RVS plinten.