Reinier de Graaf Ziekenhuis

Delft

Reinier de Graaf Ziekenhuis

Delft

Reinier de Graaf Gasthuis

Eén van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Opgeleverd slechts 28 maanden na het slaan van de eerste paal, geheel volgens de strak georkestreerde planning en logistiek die maar liefst vier bouwstromen omvatte.

Het nieuwe, ultramoderne ziekenhuis – gebouwd door een bouwcombinatie van Hurks en Kuijpers – vervangt twee bestaande ziekenhuizen. Het omvat 56.500 m² verdeeld over zes verdiepingen, waar op de top van het project 600 bouwvakkers tegelijk werkten.

Verbondenheid

Het uitgangspunt bij het ontwerp van EGM architecten was ‘Verbondenheid’, dit was zowel in- als extern. Door de bijzondere esculaap vorm, het symbool van geneeskunde, ontstaan er in het gebouw diverse open ruimtes die straks worden ingericht als patio’s met weelderig groen. Het vele glas in het gebouw zorgt dat daglicht ruimschoots binnendringt.

In opdracht van de bouwcombinatie maakten wij hier het totaalpakket aan dekvloeren, kunststof vloeren en alle vloerbedekkingen, waaronder troffel vloeren, linoleum, (geleidend) pvc vloeren en tapijt. Alles inclusief hol plinten, rvs plinten of pvc plinten.

Betrokken partijen