Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Hoofddorp

Novotel Amsterdam Schiphol Airport

Hoofddorp

Novotel Amsterdam Schiphol Airport te Hoofddorp

Het Novotel Amsterdam Schiphol Airport in Park 20|20 Hoofddorp ligt op loopafstand van het station van Hoofddorp. De entree van het hotel ligt direct tegenover het treinstation. In opdracht van HBB Groep verzorgde Vandevloeren de complete vloerafwerkingen.

De focus ligt op duurzame bouwmaterialen en installaties

Het hotel van ruim 17.000 m² vloeroppervlak omvat 314 kamers, vergader- en conferentieruimten op de eerste verdieping en diverse publieke ruimten op de begane grond. Ontwikkelaar EFD heeft het pand door HBB groep laten bouwen met een focus op duurzame bouwmaterialen en installaties.

De verschillende functies op de begane grond zijn tot één dynamische multifunctionele ruimte gesmeed. De persoonlijke receptiebalies, de foodbar, de play area en het restaurant lopen in elkaar over, waardoor er constant interactie plaatsvindt tussen de verschillende functies. In ditzelfde gebied bevindt zich het gourmet restaurant, waar lokale producten op het menu staan. De showkeuken, waarbij de gast de koks aan het werk ziet, zorgt voor een warme en transparante sfeer. Deze horeca gebieden werden door onze collega’s van Vekavloeren voorzien van het Veka Original™ vloersysteem, de perfecte horecavloer.

De vergader- en conferentieruimten bevinden zich op de eerste verdieping. De vergaderfaciliteiten zijn informeel van sfeer onder andere door het gebruik van huiselijke elementen zoals een pantry, keukentafels, comfortabele fauteuils en staande lampen. Vandevloeren installeerde in deze ruimten special print tapijt en PVC stroken met houtlook.

“Met artwork van het Rijksmuseum krijgt het Novotel een Nederlands tintje”

De publieke ruimtes hebben een Nederlands tintje meegekregen in de vorm van artwork. Het Rijksmuseum heeft via Rijksstudio beelden uit de collectie beschikbaar gesteld voor creatief gebruik. In samenwerking met een grafisch vormgever heeft Mulderblauw Architecten beelden uit de Rijkscollectie een moderne vertaalslag gegeven. Door fragmenten uit de collectie te vergroten, verknippen of vervormen en te projecteren op tapijten en wanden ontstaan beelden die verrassen. Ook hier verzorgden wij het tapijt en het bijzondere vinyl met fotoprints.