MFA 't Karregat Eindhoven

MFA 't Karregat te Eindhoven

MFA ‘t Karregat te Eindhoven

Het Eindhovense multifunctionele centrum ’t Karregat is door Burgland Bouw totaal gerenoveerd. Het weer frisse en functionele gebouw met een bruto vloeroppervlakte van ca. 3.500 m² biedt ruimte aan een school, een kinderdagverblijf en enkele wijkvoorzieningen.

“Oud succesvol uiterlijk in een nieuw jasje”

’t Karregat, oorspronkelijk ontworpen in 1973, was een van de eerste multifunctionele centra in Nederland. Internationale aandacht was er voor het ontwerp met scholen, winkels, gymzalen en een buurtcentrum in een vrij indeelbare ruimte onder het parapludak. De opzet voldeed echter niet, zodat men de ruimte zelf een indeling gaf met schotten, dit leidde tot een rommelig geheel.

Het ontwerp van Diederendirrix architecten en meerdere andere architecten maakt er een licht en ruim gebouw van, met een heldere indeling door middel van een nieuw binnenwandsysteem met zowel dichte als transparante panelen, met respect voor het oorspronkelijke ontwerp.

Dekvloeren en vloerafwerking

In opdracht van Burgland Bouw voorzag Vandevloeren het gebouw van een zwevende anhydriet dekvloer en werd er marmoleum en tapijt(tegels) aangebracht als totale vloerafwerking.