Internationale School

Eindhoven

Internationale School te Eindhoven

Op het terrein van de voormalige Contact Rebecque kazerne staat nu de Internationale School Eindhoven. Op deze campus staan niet alleen de basisschool en de middelbare school, maar zijn ook buitenschoolse opvang, kinderopvang, een mediatheek, een restaurant en diverse sportfaciliteiten gevestigd.

De Internationale School Eindhoven is volgens een DBFMO-contract ontwikkeld door het consortium SPC ISE. Dit consortium bestaat uit Strukton, Mansveld Projecten en Services en VB&T Facilitair management.

“Na de verbouwing heeft het monument een Breeam ‘good’ certificering gekregen.”

Vijf van de gebouwen op de campus deden ooit dienst als kazerne. Deze gebouwen hebben een monument status en zijn vervolgens door architectenbureau Diederendirrix verbouwd tot school. Daarnaast zijn er panden bijgebouwd. De school biedt ruimte aan 1.150 leerlingen en circa 200 medewerkers. Bij de verbouwing is de appelplaats open gehouden. Om toch de verschillende gebouwen van het kazernecomplex samen te kunnen voegen, is een gedeelte van de nieuwbouw onder de grond uitgevoerd, om zo de gebouwen onder de grond te kunnen verbinden. Na de verbouwing heeft het monument een Breeam ‘good’ certificering gekregen. Dit is een uitzonderlijke score voor een monument.

In opdracht van Strukton leverden wij hier het Vandevloeren totaalpakket, bestaande uit (zwevende) dekvloeren, troffelvloeren, rubber vloerbedekkingen en tapijttegels, inclusief holplinten en pvc plinten.