Driestar College

Leiden

Driestar College en sportaccommodatie te Leiden

Aannemingsbedrijf De Vries en Verburg realiseerde de nieuwbouw van het Driestar College en de sportzalen in het Houtkwartier te Leiden, een schoolgebouw voor 450 leerlingen met een totale omvang van 4.300 M² bruto vloeroppervlakte naar ontwerp van Roos Ros Architecten. Naast de school en de vier gymzalen van 2.700 M² bruto vloeroppervlakte voorziet het plan ook in een parkeergarage, fietsenberging en een kantine voor BS Leiden. Het plein is op het dak van de parkeervoorziening ontworpen.

“Diverse sportzalen waar meerdere partijen gebruik van maken”

De sportzalen zullen niet alleen door de scholen gebruikt worden, maar ook door sportverenigingen. De amateurtak van BS Leiden zal deze zaal als thuishonk hebben en deze buiten de lestijden vrijwel volledig gaan benutten. De afmetingen van de zalen zijn dan ook afgestemd op het gebruik voor basketbaltrainingen en -wedstrijden. Het gebouw is geschikt gemaakt voor rolstoelbasketbal. Brede gangen, een lift en speciale sanitaire voorzieningen zijn in het plan opgenomen.

Wij maakten voor onze opdrachtgever Bouwbedrijf De Vries en Verburg een compleet pakket aan dekvloeren, kunststofvloeren en projectstoffering in een kleurig geheel. Advies, afstemming, planning, garantie en zekerheid in één hand.