Sportcampus Zuiderpark

Den Haag

Sportcampus Zuiderpark

Den Haag

Sportcampus Zuiderpark

De Sportcampus in het Zuiderpark is vanaf nu het kloppend hart voor sport, onderwijs en bewegen in Den Haag. Zowel de Haagse Hogeschool (HBO) en het ROC Mondriaan (MBO) hebben hier hun sportopleidingen. De campus beschikt over twaalf collegezalen en diverse sportzalen, waaronder gymzalen en bijvoorbeeld een dojo en een danszaal.

Het Zuiderpark staat bekend om de sport- en recreatievoorzieningen en is al acht decennia een belangrijke plek voor vele Hagenaars. Door de komst van Sportcampus Zuiderpark heeft het park een uitbreiding van mogelijkheden voor sport, onderwijs en bewegen. Bewoners van vooral de omliggende wijken worden betrokken bij onderwijsprogramma’s: activiteiten die studenten organiseren in het kader van hun studie.

“Vele verschillende opleidingen op het gebied van sport en bewegen”

De Haagse Hogeschool heeft zich gevestigd op het nieuwe complex met de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (HALO) en Sportmanagement. Ook de opleiding voor Lifestyle, Sport en Bewegen van het ROC Mondriaan maakt gebruik maken van deze locatie. Hierdoor komen opleidingen op het gebied van sport en bewegen bij elkaar. Het complex bestaat uit een topsporthal, een beach sportzaal, een turnhal, een dubbele breedte sporthal, een dojo, een danszaal en vier verschillende gymzalen.

Voor onze opdrachtgever Ballast Nedam leveren wij hier ruim 18.000 m² dekvloeren met daar op onder meer PU flakesvloeren, troffelvloeren, coatings, tapijttegels, parketvloeren en diverse sportvloeren. Om het geheel netjes af te werken wordt er gebruik gemaakt van ruim acht kilometer aan diverse plintafwerkingen.